ДНР: Украјинска војска током претходног дана напала 11 насеља

Припадници Народне милиције ДНР ликвидирали су двојицу украјинских војника током протекла 24 сата, саопштио је начелник прес службе Народне милиције Данил Безсонов.

«На мариупољском правцу је 79-та јуришна бригада два пута напала Саханку. Приликом напада користили су крупнокалибарско наоружање. Припадници Народне милиције одговорили су из оружја које није забрањено Минским споразумом. Том приликом ликвидирана су двојица украјинских војника»-рекао је Безсонов.

Он је додао да је током претходног дана пет украјинских бригада нападало ДНР. Тако су на доњецком правцу дејствовале 57,93 и 35. бригада по наредби њихових команданата Анатолија Мишанчука, Дмитрија Брижинског и Николаја Паласа. На горловском правцу дејствовале су 30. и 53. бригада по наредби команданата Ивана Гараза и Александра Грузевича. На јужном правцу дејствовала је 79. бригада под командом Валерија Курача. Укупно, под ватром украјинских снага нашло се 11 насељених места Републике.

Раније је саопштено да су украјинске снаге током претходног дана 15 пута напале територију ДНР. Током напада испаљено је 50 пројектила, а интензитет напада повећан је за 2,5 пута у односу на претходни дан.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »