Лидер албанске Демократске партије Љуљзим Баша позвао је јуче учеснике протеста у Тирани да се и у понедељак појаве на протесту како би свргли са власти «криминалну хунту» премијера Едија Раме, кога је назвао «балканским Мадуром».

«Мадуро Балкана добиће у понедељак на протесту од грађана шта је заслужио. Варварско насиље против хиљада демонстраната добиће свој одговор у понедељак од уједињених грађана. Хвала грађанима што су се придружили нашој борби не за моћ, већ за окончање криминалне хунте. Позивам све искрене Албанце у нашу мисију», рекао је Баша у говору испред Директорака полиције у Тирани, преноси Албаниан дејли њуз.

Он је истакао да криминалци који су украли гласове грађана и криминализовани политичари морају да буду у затвору.

«Неће бити лажног изборног процеса. Окупимо се сутра у 18.30 сати», рекао је Баша.

Након одржаног протеста испред Директората, демонстранти су отишли испред седишта Демократске партије.

Лидери албанске опозиције, предвођени Демократском странком, протествовали су данас због хапшења вишег партијског званичника и затражили оставке премијера и чланова владе ин расписивање ванредних парламентарних избора, преноси АП.

Полиција је саопштила да је том приликом ухапсила 50 особа, док је 31 приведена па пуштена због напада на полицију и јавне установе.

Опозиција је оптужила кабинет Едија раме за корупцију и повезаност са организованим криминалом.

Од средине фебруара опозиција одржава протесте широм земље жалећи се на корумпираност представника владе и крађу гласова.

На протестима одржаним у суботу окупило се више хиљада присталица албанске опозиције, а поједини учесници протеста, међу којима је била и група са маскираним лицима, гађала је молотовљевим кокталима, петардама и фарбом улаз зграде владе, а касније и парламента.