Путин открио шта за њега представља „Бесмртни пук“

Председник Русије Владимир Путин испричао је у интервјуу за телевизију „Русија 1“ шта за њега лично значи учешће у „Бесмртном пуку“.

Владимир Путин (Фото: Лола Ђорђевић)

„Ово је мој отац. Како је он могао да пређе преко трга ’45 године? Никако. Он је цео свој живот шепао и умро је са парчетом гранате у нози. Зар су такви људи могли да пређу преко Црвеног трга на Паради победе? Не. Али они, управо су обични војници односили победу. И извојевали је са огромном ценом“, рекао је шеф државе.

Путин је описао своја осећања која је осетио када је први пут шетао Црвеним тргом са портретом оца.

„Знате ли шта сам помислио? Он ово није могао да учини, али барем ћу носити његов портрет, он је то заслужио. Мислим да хиљаде људи, стотине хиљада, када иду са портретима својих рођака — учесника рата, вероватно мисле исто то“, рекао је Путин.

Акција „Бесмртни пук“ традиционално се одржава у Русији и другим земљама на Дан победе. То је шетња у којој људи носе фотографије својих рођака који су учествовали у Другом светском рату. Председник Русије се и ове године придружио маршу на Црвеном тргу. То је већ пети пут да је шеф државе учествовао у овој акцији.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »