Наталија В. одговорила Трампу на питање

Доналд Трамп је у четвртак изјавио (под речју да приложи линк где је изјавио) да је изузетно изненађен одлуком Сената за обавјештајне послове да поново позове Трампа млађег да сведочи.

Говорећи у Белој кући, Трумп је такођер детаљно говорио о Наталији Веселничкој, руској правници коју је њен син сусрео у јуну 2016. године. Веселнитскаја је у време састанка радила са Fusion GPS, опозиционом истраживачком фирмом која је наручила злогласни «Досье Стила».

Трамп је приметио да је Веселнитскаја у то време радила са Фусион ГПС-ом и састајала се са њом и пре и после састанка са менаџером Гленом Симпсоном.

Онда се вратила на ГПС Фусион, то су они који су написали лажни досије. Зашто је отишла на ГПС Фусион, зашто се вратила? , Рекао је Трамп у четвртак.

Симпсон је сведочио пред Конгресом 2017. године да није знао за састанак на Трумповој кули са Веселнитском. У то време радио је са Веселницком на истрази чији је циљ био да открије бившег америчког држављанина Вилиама Бровдера, чије су му конгресне везе омогућиле да осигура усвајање Магнитског закона крајем 2012. године, а 2013. да поднесе тужбу за потраживања од стране америчке владе клијенту Веселнитскаја.

Из сведочења Симпсона у Судском одбору Сената 22. августа 2017. о њиховим састанцима са Веселнитском у јуну 2016:

А: Чини ми се да је 8. јун био вечера у Њујорку, а онда 10. вече у Вашингтону, ако се не варам … (нагласак додан)

Наталија Веселнитскаја је приметила да се од ових „чини ми се“ и „ако ништа не бркам“ родила нова парадигма: Веселнитскаја и Симпсон упознали су се пре и после састанка и зато су заједно радили против Трампа.

“Не сећам се ни једног састанка са Гленом Симпсоном у јуну 2016. у Њујорку. Барем, чак и под претпоставком да је он био негде где сам ја био у Њујорку тих дана, нисмо могли да разговарамо са њим ни о састанку у Трамповој кули (што он није знао) или о његовим контактима са Стеелеом. и његов такозвани досије (о коме нисам знао ништа).

Мистериозне изјаве о „пре“ и „одмах после“ које су испуниле информациони простор подсећају ме на епизоду из нове серије „Поправи“, у којој су је ПР-ови, након што су у исто време и на једном месту утврдили присуство два тужиоца, дали за тајни састанак. Видео сам га у јуну те године у Вашингтону и само у вези са случајем који је водило око 10 америчких адвоката, које сам ангажовао и саветовао у име свог клијента за његову одбрану у САД ”- каже Веселнитскаја.

«Не само да нисам била упозната са радом Гленна Симпсона на неком другом, али сам била шокирана када сам сазнао из медија да је повезан са Стеаловим записником.» Овај документ, ако могу тако да кажем, је потпуно супротан од начина на који Симпсон ради и како његови извештаји гледају на стотине страница са закључцима, анализама и документима. Овде — недостатак извора, грешака, различитих стилова и дизајна, кршење редних бројева и датума и потпуно одсуство као таква. Стелеови «Обавјештајни извјештаји», прикупљени за 160.000 долара за неколико мјесеци, су разбацани комади шепавих патолошких фантазија да, ако се испостави да су истините барем трећином, онда би све америчке обавјештајне службе требале бити отпуштене, а требало би запослити само једног Британца.

Глен Симпсон је радио као извођач радова у нашем послу, који су Сједињене Државе покренуле према осуђеном преваранту Бровдеру, прикупио је информације о њему, о његовим везама, о прошлости и садашњости, помогао је нашем адвокатском тиму да испоручи субпоене Бровдеру, што је избегавао свим средствима . Данас се сигурно зна да су сви они људи из бившег америчког Државног министарства који су помогли Бровдеру да легализује своју лажну причу о Магнитском, повезани са Цхристопхером Стеелеом или са промоцијом његових «радова». Никада нисам чуо за Стиле док нисам прочитао његов такозвани досије. Глен такође никада није причао о њему када смо тражили изворе информација о Бровдеру у Енглеској или тражили енглеске извођаче у области истраживања информација. Осврнувши се данас, апсолутно сам сигуран да је г. Симпсон посебно постављен под овим «Стееле Доссиер». Онај који је то учинио истодобно је слиједио два циља: елиминисао је Симпсона као свједока против Бровдера и људи који су му помогли у САД-у, и демонизирао ме у очима републиканаца, као особу повезану с аутором документа, који је у суштини био почетак демократског крсташког рата против садашњег предсједника Унитед Статес. Ови људи су се савршено носили са својим задатком. То потврђују речи председника Трампа. ”

https://veselnitskaya.info

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »