Додик: Формирање оружаних снага БиХ била лоша одлука

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да у обележавање Дана Војске Републике Српске улази са потпуним уверењем да је формирање Оружаних снага БиХ била лоша одлука.

Милорад Додик (Фото: Лола Ђорђевић)

“Од тога немамо никакву корист, него само покушај да нам се намећу разни процеси који нису у интересу Републике Српске. У сутрашњи дан улазим са посебном емоцијом, јер смо 12. маја 1992. године у Бањалуци формирали Војску Републике Српске, за шта сам гласао”, рекао је Додик.

Он је истакао да је поносан на Војску Републике Српске која је одбранила вековна српска огњишта, националне и политичке интересе, преноси РТРС.

“Жао ми је што смо пристали да Војска Републике Српске буде укинута. То је била грешка свих нас који смо у томе учествовали, а политика моје странке (СНСД) тог времена је била да идемо у демилитаризацију БиХ. Очигледно је да је то била превара”, навео је Додик.

Подсећајући да су прошле године уплаћена средства за набавку хеликоптера за Оружане снаге БиХ, он је нагласио да то не може да заустави, али је оценио да је било непотребно трошити буџетска средства за тако нешто.

“Оружане снаге БиХ нису корисне у погледу безбедности српског народа”, закљуцио је Додик.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »