Бранко Ружић: За националне мањине 30 милиона динара, конкурс до 7. јуна

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да је конкурс за пријаву пројеката, који ће ове године бити финансирани из Буџетског фонда за националне мањине, отворен до 7. јуна и да укупна средства у том фонду износе 30 милиона динара.

Ружић је подсетио да је јавни конкурс објављен 9. маја и позвао све који имају право да се пријаве за финансирање пројеката из културе која је, каже, приоритетна област за финансирање програма и пројеката у 2019. години.

““Циљ је унапређење културне делатности националних мањина“, истакао је Ружић.

Право учешћа на конкурсу имају установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина, организације цивилног друштва које имају седиште у Србији и чија је област деловања заштита и унапређење права и положаја припадника националних мањина, као и задужбине, фондације и конференције универзитета, односно академија струковних студија.

““Овај фонд је само један од начина на који желимо да унапредимо права, положај и слободе припадника националних мањина“, рекао је Ружић и подсетио да је прошле године усвојен и сет закона који се односе на афирмацију и заштиту права националних мањина.

Kако је навео, Фонд за националне мањине активиран је 2017.године након 15 година паузе, а средства за финансирање пројеката се од тада из године у годину увећавају.

Ове године средства у Фонду износе 30 милиона динара и већа су за 37 одсто него лане.

Од 2017. године из Фонда за националне мањине подржано је скоро 100 пројеката.

Извор и фото: Танјуг

The post Бранко Ружић: За националне мањине 30 милиона динара, конкурс до 7. јуна appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »