Вулин: Србија у Нишу није промовисала силу, већ указала на своју снагу

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да приказ «Одбрана слободе», који су поводом Дана победе у Нишу извели припадници Војске и МУП Србије, није значио показивање силе јер Србија нема територијалних претензија према својим суседима, већ указивање да је Србија у стању да заштити свој народ и своју слободу.

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

«Сви они који су приказ критиковали и говорили о њему као показивању мишића, као показивању силе, нека се подсете да Србија изнад свега цени слободу и да има право и разлог да покаже своју снагу, да покаже колико је напредовала, колико је моћнија и јача» — рекао је Вулин.

Он је нагласио да нико не треба да се плаши Србије, нити да од ње страхује, али сви треба да знају да је Србија у стању да заштити своју слободу, свој начин живота и све Србе, без обзира где они буду живели, саопштено је из Министарства одбране Србије.

«Ко нема своју војску, мораће да храни туђу. Ми своју војску имамо. Ми своју полицију имамо. То смо јуче, на велики понос нашег народа показали» — нагласио је министар Вулин.

Он је поручио да Срби изнад свега цене слободу и воле своју војску и полицију, јер само тако могу да буду сигурни да ће сами одлучивати о судбини своје земље.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »