(ВИДЕО) Мистериозна фреска из манастира Дечани: Управо она крије тајну о ванземаљцима!

Ту се налази чувена фреска Исусовог распећа с два “неидентикикована објекта” у левом и десном углу.

Високи Дечани на југу Косова су задужбина краља Стефана Дечанског и цара Душана.

Градња је завршена 1335. а фреске око 1350. године. Манастир се налази на списку УНЕСКО-ве Светске баштине заједно са још три манастира СПЦ под именом „Средњовековни споменици на Косову и Метохији“. У образложењу које је УНЕСКО дао 2004. године наводи се да су фреске манастира Високи Дечани једно од највреднијих примера тзв. “ренесансе Палеолога” у византијском сликарству и драгоцен запис о животу у XИВ веку.

Ипак, управо једна од ових фресака деценијама је предмет дебата и спорења између оних који мисле да су је управо она коначни доказ да су ванземаљци већ посетили ове просторе и оних који тврде да је реч “само” о уметничкој слободи. Наиме, ту се налази чувена фреска Исусовог распећа са два “неидентикикована објекта” у левом и десном углу.

Реч је о два необична предмета у облику суза са зрацима у којима се налазе особе. Зраци стварају утисак кретања, па они који верују у НЛО тврде да је реч о ванземаљским летелицама. Оно што је још мистичније је чињеница да су бића у „летелицама” приказана у веома необичним облицима потпуно атипичним за сликарство XИВ века.(Еспресо.рс/Опанак.нет)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »