Стефановић: Партијска припадност никога неће штитити

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је да у Србији никога неће штитити партијска припадност, ни материјални статус, ни положај у друштву, истакавши да је то суштинска разлика између власти коју данас представља СНС и оне коју су представљали и желе поново да представљају Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и њима слични.

– Председник Александар Вучић је више пута рекао да нећемо дозволити да се СНС претвори у странку криминалаца и отимача народног новца каква је то била Демократска странка и наставила да буде кроз данашњи Савез за Србију и све те странке које су окупљене јер те људе није срамота за оно што су радили у време када су били власт – рекао је Стефановић.

Говорећи о хапшењу челника општине Пожега, министар унутрашњих послова је истакао да ће се у свим случајевима када тужилаштво и полиција сматрају да постоје докази људи приводити без обзира о коме је реч.

– То је суштина, то мора да буде разлика. Ови који су били на власти из Ђиласове странке, Јеремићеве, Обрадовићеве, да не кажем шта су лично урадили и постали милијардери за време власти, ти људи су отимали од деце – рекао је Стефановић.

– Супер је када се хапси неко из СНС, али ако дирнете неког ко је корупционаш, лопов, ко је одузимао новац свом народу, а да припада њиховима, то је катарстрофа. Таква би Србија била да се они врате на власт. Они који су њихови, ти би могли да раде шта хоће, да пљачкају, отимају, баш као што су то радили за време те власти. Е нећемо да живимо у таквој Србији. Хоћемо да живимо у Србији која је поштена, одговорна, исправна где ће се одговарати према закону и где ће државни органи радити баш како треба, да нико не буде заштићен и поштеђен – истакао је Стефановић. 

Стефановић је додао да му је жао кад људи из СНС наведену поруку председника Србије не разумеју добро и кад мисле да је некоме дозвољено да се баве малверзацијама.

– Мораће много боље да размишљају, не сме било ко из СНС, баш зато што имамо велико поверење народа, не смемо да дозволимо да поступци било ког човека баце сенку на све што је радио Александар Вучић и влада, да бисмо живели у озбиљној и одговорној земљи, не онаквој какву су водили Ђилас, Јеремић и сви остали, каква је била када је Србија на мапи Европе била најзначајнија тачка корупције у Европи – рекао је Стефаниовић.

Осврнувши се на параду у Нишу, Стефановић је рекао да је приказана слика успешне Србије која има јаку економију, која је способна да штити своје грађане, која неће бити агресор, али неће дозволити ни да је неко угрожава.

– Никога не угрожавамо, апсолутно никоме не претимо – поручио је Стрефановић додајући да је све протекло у тону који показује да Србија хоће да буде партнер свима у региону, али је оценио и да се некима не свиђа то што Србија јача, пре свега економски.

– Без јаке економије нема ни повећања плата и пензија, нема ни више опреме, униформи и возила, нема ништа. А кад економија јача, као што јача, онда имате могућност да улажете даље – рекао је Стефановић.

– Прича о успешној Србији која се подигла из економске беде, која се подигла из умало банкрота, да би данас могла да инвестира и улаже у храбре људе из полиције и војске који чувају нашу земљу и бране нашу слободу – поручио је Стефановић.

Поводом неких коментара да је Србија парадом „показала мишиће у време напетости са Приштином“, министар је рекао да приштинске власти немају капацитет да разумеју многе ствари које се дешавају у свету нити могу да помогну народу, без обзира на то да ли се ради о Србима или Албанцима, који живе на КиМ.

– Не бих говорио о томе шта они мисле или сматрају, бесмислено да причамо о томе. Оно што виде други у Европи и свету је да се Србија понаша одговорно и озбиљно и захваљујући којој у последњих шест – седам година имамо апсолутну стабилност и поред бројних изазова – додао је Стефановић.

Он је додао да је могао да види у какавом су стању били војска и полиција пре пет, шест година, а како је данас, наводећи да је импресиониран оним што је приказано.

– Све што сте могли да видите јуче, пре пет, шест година није било. И то све захваљујући овим стручњацима и Ђиласу и Јеремићу и свима из ДС-а, који су управљали Србијом. Они су војску и полицију свели на то да људи буду задовољни да можда након шест или седам година добију једну униформу – истакао је Стефановић додајући да је Србија имала „можда два исправна авиона у њихово време“.

 

Не разумем потребу да руше и нападају 

Упитан да прокоментарише најављену радикализацију протеста опозиције, Стефановић је истакао да не разуме зашто поједине присталице СзС имају потребу да уништавају имовину грађана Србије или да некога нападну.

– Данас су ме звали људи који живе на Теразијама, пре тридесетак минута, био је опет бокс меч између саобраћајног знака или два и групе присталица људи из СзС. Не разумем као грађанин ове земље, као грађанин Београда зашто неко има потребу да нешто руши, да некога нападнете на тим манифестацијама – рекао је Стефановић. 

Он је упозорио да је то наша имовина, да то није нешто што је пало с неба, већ нешто што свако од нас плаћа, што је наша имовина, имовина наше земље. Стефановић је додао да је тешко да коментарише било шта што раде или дискутовати са представницима опозиције предвођене СзС, јер, како је рекао, они немају политику, нити предлог за неко решење било да је оно политичко или економско. Како је рекао, они имају само спремност да учине било шта како би се поново домогли власти.

Стефановић је указао да су то људи који су пунили своје џепове док су били на власти, а за то време држава је темељно уништавана, разарана, није било инвестиција ни било кавих улагања. Данас је њихова порука да су спремни да учине било шта да би се вратили на власт. Немојте људи. Ово ја заиста не разумем. И онда се чуде зашто нико неће да гласа за њих – рекао је Стефановић.

 

 

 

 

извор: Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »