Републике Донбаса спремне да изађу на тржиште ЗНД и Евроазијске уније

Луганска и Доњецка Народна Републике могле би постати пуноправни економски партнери Русије и сигурно не желе да буду зависне, изјавио је данас представник Луганске Народне Републике на Минским преговорима Родион Мирошник у интервјуу издању «Украина. ру».

Према његовим речима, проблем Донбаса није недостатак економског потенцијала, већ чињеница да је у неком тренутку намерно блокиран од стране кијевског режима и санкција Запада.

„Готово у целој историји свог постојања, Донбас никада није био завистан од некога. Увек је било могуће радити и зарадити. Донбас је индустрија угља, металургије, машиноградње и хемијске индустрије. Али колосални економски и извозни потенцијал региона био је подвргнут економској и логистичкој блокади коју су увеле украјинске власти и притисцима Запада на санкције “, објаснио је Мирошник.

Истовремено, он је нагласио да је за укидање блокаде Кијеву потребна озбиљна политичка воља, а Донбасу, пак, није потребна никаква хуманитарна помоћ.

«Сада нам требају пуноправни услови за интеракцију са тржиштима Русије, ЗНД-а и ЕЕУ», истакао је он, додајући, међутим, да у тренутној економској ситуацији време игра против република народа, а «полу-мере» су сада «тешко применљиве».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »