Бурне реакције и тотално незнање америчких и хрватских медија:Американцима сметају Руси, Хрватима се привиђају Аркановци

Америчка агенција АП објавила је да Србија парадом којом се обележава Дан победе, показује силу у тренутку нарастајуће напетости са Косовом.

Парада «Одбрана слободе» (Фото: Лола Ђорђевић)

У агенцијској вести наводи се да је у Нишу било 4.000 припадника оружаних трупа, 300 возила и 40 летелица, укључујући два руска борбена хеликоптера са руским посадама, што су оценили као демонстрацију политичког и војног савезништва са Москвом.

Руски тенк Т-72 на паради «Одбрана слободе» (Фото: Лола Ђорђевић)

Агенција наводи да напетости у региону расту јер се Србија и Косово међусобно оптужују за подривање напора за помирење.

Пишу и да би било каква војна интервенција Србије на Косову покренула директан сукоб са мировним снагама које предводи НАТО.

Парада «Одбрана слободе» (Фото: Лола Ђорђевић)

Дефиле у Нишу изазвао је пажњу и у Хрватској.

Тако је тамошњи портал 24sata.hr текст о паради објавио под насловом «Аркановци и шешељевци марширали пред Вучићем и Додиком».

Они су оценили да је актуелна српска власт парадом «дефинитивно дала легитимитет свим својим паравојним и другим јединицама које су суделовале у агресији на Хрватску и БиХ».

Ешалон Ветерана на паради «Одбрана слободе» (Фото: Лола Ђорђевић)

Наводе такође да су парадирали ветерани из ратова деведесетих, али да су «то заправо били и шешељевци и аркановци и припадници других паравојних јединица које су чиниле злочине деведесетих».

Очигледно је да је хрватским новинарима потребно мало едукације, јер су генерала у пензији Жарка Лазаревића, који је предводио ешалон војних ветрана заменили са генералом у пензији Владимиром Лазаревићем.

«Као заповедник тог подешелона наведен је бригадни генерал у пензији Жарко Лазаревић, осуђени ратни злочинац, који је пуштен из хашког затвора након што је одлежао две трећине од 14 година казне на коју је осуђен за злочине над косовским Албанцима»  пише овај портал.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »