Састанак Вучића и Косачова након Војне параде у Нишу

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником комитета за међународне послове Савета федерације Русије Константином Косачовом.

 

„Наши односи су све бољи и хвала на подршци коју нам пружате на свим нивоима“, истакао је председник Вучић на почетку састанка са председником комитета за међународне послове Савета федерације Русије Константином Косачовом.

Двојица саговорника су разговарали о даљем развоју политичких односа, посебно парламентарне сарадње двеју држава, као и о конкретним мерама за јачање економске сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Председник Вучић захвалио је на чврстој и доследној политици Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије и нашим напорима да питање Косова и Метохије решимо путем дијалога. Он је Косачова информисао о развоју ситуације на КиМ, тешкоћама са којима се Србија суочава у дијалогу са Приштином и последњим мерама приштинских власти, које су усмерене на стварање немогућих услова за Србе из покрајине.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »