САД: Демократски заступници и либералне организације предали петицију у којој од Конгреса траже да започне поступак за опозив Трампа

Демократски заступници и либералне организације предали су петиције у којима траже од Конгреса да покрене поступак опозива Доналда Трампа.

Доналд Трамп
Испред Капитола, седишта Конгреса и плоче на којој је писало “Трамп мора отићи”, двоје заступника, Рашида Тлаиб и Ал Грин уз представнике појединих удружења предали су УСБ уређај с прикупљеним потписима.

«У рукама држимо десет милиона разлога због којих смо данас овде», рекао је Ал Грин.

«У овом времену које је изразито мрачно за нашу земљу време је, сматрам, да се боримо», рекла је Рашида Тлаиб која већ месецима тражи Трампову оставку.

Тлаиб која је у доњем дому од јанура, већ је у марта поднела резолуцију у којој одбор за правосуђе позива да истражи има ли разлога за председникову оставку, јавља Хина, а преноси 24сата.хр.

Врх Демократске странке, за разлику од њеног либералног крила, ипак смирује страсти истичући да би поступак опозива, непопуларан у анкетама, могао дубоко поделити земљу — која има 325 миллиона становника — а ближе се избори 2020.

Мада демократи имају већину у Заступничком дому, Сенат који је задужен за «суђење» у поступку оставке контролишу републиканци који би сигурно гласали против Трампове оставке.

Већ недељама влада напетост између демократа и Беле куће која не жели сарађивати у парламентарним истрагама јер сматра да су њихови захтеви неоправдани и мотивисани политичким интересима.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »