Порошенко спреман да донесе још један скандалозан закон

Петро Порошенко на заласку своје владавине планира да одобри скандалозни закон о језику, који је раније усвојила Веркховна Рада. Тако ће Кијев покренути машину дискриминације националних мањина, међу којима су Мађари.

Петро Порошенко ( фото : Лола Ђорђевић)

То је наведено у материјалу пољског издања “Креси”.

У чланку се наводи да ће употреба украјинског језика ускоро постати обавезна у свим сферама живота, са изузетком личних разговора и верских обреда. Новоизабрани председник Украјине Владимир Зеленски критизирао је тај документ, увјеравајући га да му је потребан даљњи рад, међутим законски шеф државе је и даље остаје Петро Порошенко.

Сасвим је очигледно да је овај регулаторни и правни акт усмерен на руско говорно становништво у земљи, истичу у публикацији, истичући да је велика мала претња над малом мађарском мањином. Сада у Кијеву говоре о «одличним» односима између Украјине и Европске уније. Овде је само 150 хиљада Мађара који живе у Закарпатији, једва да су се осећали промене. Публикација верује да је Украјина кренула путем оживљавања национализма, и само ће време показати колико су власти спремне за покрет.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »