Мојсиловић: Празник за Војску Србије и Министарство одбране

Српска војска и полиција данас ће у Нишу показати снагу и способност на војно-полицијској паради на којој учествује 4.000 војника, 380 возила и 40 летелица. Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић поручује да ће бити показана одлучност и способност Министарства одбране да испуњава своју функцију према држави и народу.

Генерал Мојсиловић Милан (фото:Лола Ђорђевић)

Генерал Милан Мојсиловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, објаснио да је специфичност данашње параде у Нишу што ће у 27 пешадијских ешалона бити спојени искуство и младост.

«Први пут ће ветерани из Војске Југославије и Војске Србије бити у строју са младима. Шаљемо поруку да они имају места, ми између себе кажемо да морамо да бринемо о људима», поручио је начелник Генералштаба.

Према његовим речима, данас празник за Војску Србије и Министарство одбране који ће на достојанствен начин обележити Дан победе.

«Желимо да прикажимо одлучност, способност, опредељеност и укупан однос Министарства одбране ка држави, да кроз опремљеност средствима искажемо непоколебљиву функцију ка народу, као некада у прошлости», нагласио је генерал Мојсиловић.

Биће приказана целокупна палета моторизованих средстава који су ушли у употребу Војске Србије – путничка, теренска возила.

Такође, истиче начелник Генералштаба, биће приказана и тешка возила, укључујући «лазар три», хаубице 152, топови 130.

Напомиње да ће бити приказана балистичка опрема која је цеолупно домаће производње.

«Кад то спорјите у пројекат 1500 и 1500+, добијате да су снаге опремљене да воде борбу у сложеним условима, дању и ноћу. То неће моћи да се види у пуном профилу», напомиње генерал Мојсиловић.

Начелник Генералштаба захвалио је грађанима Ниша на подршци «мирној окупацији града».

Мојсиловић: Стање безбедности непредвидиво

Начелник Генералштаба поручује да је стање безбедности непромењено, односно и даље непредвидиво пре свега због Косова и Метохије.

«Недостатак дијалога на политичком нивоу оставља простор да се ситуација промени, да из стабилнсе пређе у нестабилну. Волео бих да сви играчи на терену буду опредељени ка миру и стабилности као ми», напомиње генерал Мојсиловић.

Према његовим речима, евидентна је учесталост појединачних инцидената на Косову и Метохије.

«То је оно што ме брине», истиче начелник Генералштаба.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »