Вулин: Трећи Рајх је побеђен, али нацизам није

Слободни свет је 9. маја 1945. уз несхватљиве, страшне жртве победио Трећи Рајх, али није победио нацизам, јер је идеологија нацизма жива и данас, изјавио је данас министар одбране Србије Александар Вулин поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

Вулин је данас, као изасланик председника Србије Александра Вучића, уз највише државне и војне почасти, положио венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

«Трећи Рајх је мртав и побеђен захваљујући огромној жртви слободног света, међу којима је српски народ био један од страдалнијих и најборбенијих, али идеологија нацизма није побеђена. Нацизам и данас постоји, и ова генерација, а бојим се и генерације после нас, мораће да се бори са њим, мораће да се бори са онима који стварају Велику Албанију, са онима који оправдавају јасеновачки геноцид, као и са свима онима у чијим главама је нацизам веома жив и у чијој пракси је нацизам веома жив», изјавио је Вулин, преноси Министарства одбране.

Он је такође подсетио на бројне злочине који сведоче о страдањима државе Србије и српског народа из последње деценије »90их, попут бомбардовања Југославије, прогона Срба са својих вековних огњишта у Хрватској и Босни и Херцеговини и Срба убијених након доласка међународних снага на Косово и Метохију.

У саопштењу се додаје да се Дан победе обележава бројним манифестацијама у Србији, као и свечаностима и окупљањима крај војних меморијала и места страдања у бројним општинама и градовима широм Србије.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »