Вучић у Тирани о Косову: Улазимо у тешку фазу

Председник Србије Александар Вучић рекао је новинарима у Тирани да је јасно да, када је реч о Косову и Метохији, не идемо у «мирније и лакше воде».

Александар Вучић (Фото: Лола Ђорђевић)

Александар Вучић је, обраћајући се новинарима након састанка лидера Процеса Брдо-Бриони, рекао да се чуло и видело колико има «сваковрсних сукоба, не само на Западном Балкану, већ и нешто шире».

Председник Србије рекао је да је задовољан што је разговор био «отворен, релаксиран», што је било неуобичајено.

«И ја сам им (Приштини) рекао: не вреди, можете да позовете Колинду (Грабар Китаровић), (Борута) Пахора, Американце, то је питање односа Срба и Албанаца, ми то морамо да решимо, нема силе која може да натера Србију да се понаша супротно својим националним интересима» — поручио је Вучић.

Додао је да је представницима власти у Приштини рекао да разговори нису театар, у ком се за унутрашњу јавности «причају бајке о уједињавању».

«Улазимо у тешку фазу. Резултати су такви да ће нам бити све теже, неће бити нимало лако, видели су се и спојиле бројне тезе и у БиХ. Наше је да наставимо да радимо» — истакао је, додајући да је «јасно да не идемо у мирније и лакше воде».

«Али, шта да радите. Некада дођу и та тежа, вунена времена, како би рекао Ђого» — додао је председник Србије.

Вучић је поново упитао зашто се, када се решава питање Срба и Албанаца, позива «још 500 њих».

«Шта брига оног са Малте како ћемо да решавамо своје проблеме? Правите театар од свега да бисте нашли 10 оних који се не слажу. Најлакше је наћи разлог да будете против нечега» — указао је Вучић.

Вучић је истакао да са Албанцима ипак мора да се разговара ради будућности.

«Срби и Албанци ће бити највећи народи у наредних 100-200 година, ако нећемо да урадимо нешто за наредних 200 година, онда је то јако лоше од нас» — напоменуо је Вучић.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »