(ВИДЕО) Путин је на параду позвао српске хероје! Због ове одлуке Срби ће га обожавати

Ево кога је Путин позвао на параду…На чувеној војној паради 9. маја у Москви, улицама око Кремља дефиловаће руски војници и најмодерније оружје на свету. Ипак, оно што ову параду разликује од других је чињеница да се Владимир Путин одлучио да позове српске јунаке.

Ове године ће по одлуци председника Русије Владимира Владимировича Путина Србију у Москви на Дан победе над фашизмом представљати, случајно или не, српски јунаци који су се борили против НАТО снага 1999. године.

Тако ће у Москви бити пензионисани пуковник Војске Југославије Золтан Дани, који је током агресије НАТО-а на СРЈ оборио понос америчке војске и чудо технике — «невидљиви» ловац Ф-117.

Затим генерали Војске Југославије Божидар Делић и Мирослав Лазовић, који су 78 дана штитили границу Србије с Албанијом на Паштрику и Кошарама од упада терориста ОВК на челу са инструкторима НАТО-а.

Њих тројица шетаће заједно с председником Русије улицама Москве као део «Бесмртног пука».

«Бесмртни пук» се засад одржава у више од сто земаља света и више од 500 градова.

Очекује се да ће у шетњи пука у Москви ове године учествовати око 1,3 милиона људи.

Сваке године на Дан победе у колони «Бесмртног пука» ходају хиљаде људи држећи у рукама транспаренте с портретима својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

Председник Русије Владимир Путин учествовао је и ранијих година у акцији «Бесмртни пук» у Москви, а прошле године је у шетњи носио портрет свог оца, учесника Великог отаџбинског рата.

Прошле године заједно с Путином шетао је и председник Србије Александар Вучић који је носио слику покојног деде који је убијен од усташке руке.

Еспресо

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »