Путин: Победа у Великом отаџбинском рату је огроман тријумф народа

Сећање на Велики отаџбински рат и подвиг народа немогуће је уништити, чак и ако постоји жеља за тим, рекао је Путин.

„Практично сваку породицу у нашој земљи дотакла је трагедија рата, у свакој породици то постоји и ми ћемо то памтити увек“, рекао је Путин у изјави за телевизијски канал „Русија 24“.

Он је нагласио да је победа у Другом светском рату огроман тријумф народа.

„Сећање на тај тријумф, осећај нераскидиве визе с онима који су победили, то скупо кошта. То је оно што ми из себе, чак и да пожелимо, никада нећемо моћи да уништимо. Чак и у оним земљама у којима покушавају то да учине, уверен сам да то никада неће успети. То је душа народа, она ће увек бити с нама“, рекао је Путин.

Председник Русије је истакао да га не чуди то што многе земље подржавају акцију „Бесмртни пук“.

„Погледајте, без обзира на сложене међудржавне односе данас, рецимо с Великом Британијом, ветерани Другог светског рата увек остају у контакту једни с другима. Они разумеју шта је то заједничка победа над заједничком претњом — фашизмом, нацизмом. Они разумеју цену пријатељства и сарадње. То је за нас добар пример“, рекао је Путин.
Одсуство авијације на Паради победе: Најважнија је безбедност

Према његовој оцени, Парада победе у Москви протекла је изванредно и без грешака. Време није дозволило руској војној авијацији да лети, безбедност је најважнија, рекао је Путин.

„Парада је изузетна, хвала богу, без икаквих грешака, како и доликује нашој армији. Жао ми је само што време није дозволило авијацији да прелети. Потребно је, чини ми се, 400 метара видљивости, а било је свега 150, због чега то није било могуће. У овом случају није неопходно да се ризикује безбедност и пилота и људи који се налазе на Земљи, пре свега. А парада је у целини, по мом мишљењу, прекрасна“, рекао је Путин.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »