Председник Шри Ланке: земља поново безбедна за посетиоце

Председник Шри Ланке Матрипала Сирсена позвао је у уторак представнике страних држава у Шри Ланки да укину ограничења путовања која су издала за своје грађане након ускршњних смртоносних експлозија, наглашавајући да је национална безбедност осигурана на овом јужноазијском острву, извештавају локални медији.

Председник је информисао дипломате, као и представнике међународних организација у земљи, о напретку безбедносних служби Шри Ланке у против терористичким операцијама, навео је портал Ад Деран.

Сирисена је, како се извештава рекао да је 95 посто терориста који су били укључени у нападе ухапшени или елиминисани, док су само два или три осумњичена лица успела да избегну хапшење.

Он је такође изразио уверење да ће приетња тероризмом ускоро бити потпуно елиминисана, с обзиром на подршку страних обавјештајних служби.

Шеф полиције Шри Ланке  Чандана Викрамаратне, изјавио је у уторак да су сви осумњичени организатори експлозија, који су погодили ову  земљу 21. априла и однели преко 250 живота, ухапшени или елиминисани.

Он је такође рекао да је појачана безбедност, да школе и цркве настављају са радом, а полицијски час се постепено укида чак и у најпроблематичнијим деловима острва.

Серија експлозија погодила је 21. априла различите локације широм земље, укључујући цркве и хотеле.

Још три експлозије потресле су источни град Калмунаи 26. априла.

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »