Паника око француској: Авион са 267 путника и чланова посаде нестао са радара па се појавио

Доста страха изазвала је ситуација у којој се у среду поподне нашао авион лоу кост компаније «Јоон» која припада «Ер Франсу» на лету између Париза и Мумбаја, али се срећом све добро завршило.

Ербас А340 на лету АФ218 емитовао је сигнал да се налази у опасности и почео је да се спушта у тренутку док је прелетао Иран. Убрзо затим, авион је нестао са «Флајт радара 24» који преко интернета прати све летове.

Тим поводом огласила се компанија «Ер Франс» саопштењем којим је потврђено да је посада, због квара на вентилационом систему, одлучила да преусмери авион на аеродром у Исфахану у складу са процедурама које предвиђа произвођач и сходно примени принципа предострожности.

Истиче се такође да је авион нормално слетео у Исфахан у 17 сати по нашем времену.

Авион је полетео у 11:21 са париског аедрома Шарл де Гол – Роаси и требало је да се спусти у Мумбај око поноћи. У саопштењу се истиче да је особље «Ер Франса» у потпуности било мобилисано око бриге за путнике на међународном аеродрому у Исхфахану.

Истовремено се изражава жаљење због неугодности везаних за ову ситуацију и подсећа да је «стигурност путника и посада апсолутни приоритет».

У летилици је било 267 људи, од чега 256 путника и 11 чланова посаде. На интернету се појавио снимак који показује да авион у овом делу своје путање није летео уобичајеном рутом.

Г. Чворовић

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »