Мета и Ђукановић: Црна Гора и Албанија немају отворених билатералних питања

Председници Црне Горе и Албаније, Мило Ђукановић и Иљир Мета, су синоћ  у Тирани истакли значај недавног самита лидера западног Балкана у Берлину, оцењујући да договор о скорашњем састанку у Паризу који је тамо усаглашен, може довести до напретка у дијалогу Београда и Приштине, за заједничко добро целог региона.

Како је саопштено из кабинета црногорског председника, саговорници су нагласили значај веће посвећености и присуства ЕУ на западном Балкану, што је од пресудне важности за европску перспективу свих земаља у региону.

Ђукановић је током разговора са Метом уочи почетка састанка лидера земаља учесница процеса Брдо-Бриони у Тирани изразио задовољство континуитетом сусрета црногорских и албанских званичника на високом нивоу, који омогућавају даљи развој билатералних односа две пријатељске суседне земље.

Како је казао, Црна Гора и Албанија немају отворених билатералних питања, а њихову динамичну билатералну сарадњу могу да искористе за даље унапређење односа, као и за заједничку подршку и подстицај реформским процесима у региону, и његовој стабилности.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »