Медојевић: Мафија пресудила – Црна Гора је крива

Председник Покрета за промјене и један од лидера ДФ Небојша Медојевић осудио је данас осуђујућу пресуду Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, као и осталим оптуженим у монтираном случају за аферу „државни удар“.

«Црна Гора је крива. Пресудила је мафија», казао је Медојевић, коментаришући одлуку Вишег суда.

Према његовим речима, коме није било јасно, сад јесте.

«Црна Гора је прва држава на свету у власништву мафије. Мафија влада, мафија суди. А дон се спрда са ЕУ и САД. Пресуда мафијашког суда је идентична оптужници мафијашког тужилаштва. Исти човек је диктирао и исти човек је писао. Владавина мафије,» навео је Медојевић на свом ФБ профилу.

Подгорички Виши суд прогласио је данас кривим лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића у монтираном процесу познатом као „Државни удар“ и осудио их на по пет година затвора.

Суткиња Сузана Мугоша казала је да су сви који су обухваћени оптужницом криви за, како је казала, покушај тероризма на дан парламентарних избора.

За наводни државни удар осуђени су Мандић и Кнежевић, као и руски држављани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, Мандићев возач Михаило Чађеновић и девет српских држављана: Бранке Милић, Србољуба Ђорђевића, Милана Душића, Драгана Максића, Братислава Дикића, Предрага Богићевића, Немање Ристића, Милоша Јовановића и Кристине Христић.

Шишмаков је осуђен на 15 година затвора, Попов на 12, Дикић на 8, Богићевић и Ристић на по 7 година, Мандић и Кнежевић на по 5 година затвора, Милић на три године, Максић на годину и девет месеци, Чађеновић, Душић и Ђорђевић на годину и шест месеци затвора, а Христић условно на годину.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »