Јовановић: Ово није пресуда ово је политички памфлет браће Ђукановић

Презирем свако слово које је прочитано, реаговао је након прочитане пресуде у афери „Државни удар“ један од адвоката одбране Мироје Јовановић.

Јовановић је нагласио да Суд диктира „ову бруку и срамоту“, те подсетио на неколико значајних момената на које су упућивали током суђења.

„Документ из Руске Федерације који говори да Саша Синђелић није ушао у Москву – је лажно цитиран. Тамо је врло прецизно наведено да није прешао ни граничну ни царинску линију и да је из зоне транзита враћен у Београд. То је Суд прећутао“, нагласио је адвокат.

Он је навео да је Суд лажно цитирао документа РФ а поклонио веру психички болесном човеку.

„Оног момента, када неко ко би требао да буде судија занемари неуро-психијатријско и психолошко тумачење једног човека, већ до краја верује том човеку, а тај човек је хладнокрвно, са леђа убио другог човека, и за то осуђен, и због тога био у бекству, ту је наставак приче о сакривању идентитета Синђелића.

Политички памфлет који неко покушава представити као пресуду, презирем као адвокат! Била ми је част бранити Андрију Мандића и Бранку Милић.

Он је казао да је „тужно и јадно“ да у 21. вијеку постоји „једна зграда на којој пише ‘суд’ и да читава регионална јавност присутвује оваквој бруци.

„Руска Федерација је оптужена и осуђена овим памфлетом браће Ђукановић“, напоменуо је он.

Јовановић је најавио да ће се жалити, те да ће то бити попис повреда поступка.

„Ми смо данас слушали лажи Суда и вјерујем да је Суд којем ћемо се жалити на истом фону као овај.

Режим који се распада усудио се да осуди државу (Русију) која је 9. маја ослободила Европу. Брука и срамота! Ово није Суд, ово нису казне, већ политичке поруке. Оно што сам чуо данас као политичку поруку: Руска Федерација – крива, српски народ – крив!

Јовановић је казао да је брука „изрећи пресуду на данашњи дан једном народу, као што је српски, који је имао два ослободилачка покрета“.

„Да је Кнежевићу и Мандићу одређен притвор – они у притвор не би ишли“, казао је адвокат одбране и нагласио:

„Судство је угашено“.

ИН4С

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »