Додик: Тачи и Рама још само Калифорнију нису тражили

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су он и председник Србије Александар Вучић могли да одрже састанак о националном уједињењу као албански премијер Еди Рама и косовски председник Хашим Тачи уочи самита „Брдо-Бриони“ у Тирани и упитао како би међународна заједница тада реаговала.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

Милорад Додик је рекао да Република Српска води рачуна о томе да се Србији не погоршава ситуација и да додатно не долива „уље на ватру“.

„Да није тога да још више излажем Вучића на неку врсту ватре, ја бих затражио сличан састанак и да пошаљемо сличне поруке које су део очекивања људи у РС. Како би свет реаговао на те наше изјаве“, упитао је Додик.

Додик је пред самит „Брдо-Бриони“ рекао новинарима да на Тачијеве и Рамине изјаве о отварању граница и националном уједињењу Албанаца нико не реагује.

„Видео сам да поред интеграције Косова и Албаније траже и Прешевску долину (на југу централне Србије). Још је само фалило да траже и Калифорнију да им се придружи“, рекао је Додик.

Додао је да ће на скупу послати јасну поруку да су најаве Раме и Тачија неприхватљиве, да то угрожава разговоре Београда и Приштине о решењу косовског питања и доводи у питање сваку могућност постизања консензуса.

„Ако су бирали најмање лош тренутак за такво пласирање вести, онда је то било на овом самиту. Синоћ након тих изјава готово да нико од учесника скупа није приметио такву изјаву. Очигледно је да би приметили само наше изјаве“, рекао је Додик.

Према његовим речима, РС подржава Србију у погледу преговора са Приштином и БиХ захваљујући РС није ни признала независност Косова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »