Додик: Инцко нема велики утицај у БиХ

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик каже да високи представник у БиХ Валентин Инцко нема велики утицај, те да у последњих десет година ништа и није урадио.

Милорад Додик (Фото: Лола Ђорђевић)

«Инцко не може више никог да смени. То је прошло време. Он нема никакав утицај. Покушали су да направе систем у БиХ који странцима одговара. Слична прича је и када му говоре и када га наговарају како треба забранити негирање наводног геноцида у Сребреници. Па ако се то десило, зашто се брани на такав начин» — истакао је Додик за РТС.

Он каже да је Инцко константно под утицајем и охрабрењем Американаца, али не зна да ли је то Трампова политика или је то само унилатерална позиција неких Американаца.

«Слушао сам Трампа када је говорио о томе да се неће мешати у унутрашње ствари БиХ. С друге стране БиХ, па чак и Европа, гурају причу о томе да БиХ треба да се придружи Европи у смислу статуса кандидата. То је неспојиво са европском праксом и вредностима, да прима зељу која је под неком врстом протектората. Али све су то само појединачни ставови. Научили смо већ на Енглезе, Американце и на њихове негативности» — истакао је Додик.

Додик каже да су странци сада имали прилику да смене неке људе у власти БиХ, а то не раде.

«Не подржавам било какве смене. У Републици Српској та пракса неће проћи. С друге стране, да би неко био релевантан да доноси одлуке да се неко смијени, мора се објавити у Службеном гласнику Српске да је, на пример, Милорад Додик или неко други смијењен. Шта ако ми то не објавимо? Инцко зна да не може ништа да уради» — истиче Додик.

Наводи да је Инцко икебана која само служи за препадање појединаца и лаковерних да помисле да он нешто може да уради.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »