Ивица Дачић: Идеја о промени границе врхунац безобразлука Тачија и Раме

Данашњи састанак албанског премијера Едија Раме и Хашима Тачија у Тирани пред почетак Самита Брдо Бриони на којем су разговарали о националном уједињењу Албанаца, укидању граница Албаније и Kосова, као и о припајању три општине са југа Србије Kосову – врхунац је безобразлука албанских политичара, поручио је вечерас шеф дипломатије Ивица Дачић.

Дачић истовремено указује да се на овакве идеје о промени границе не реагује, чак ћуте и они који се непрестано позивају на „свети принцип“ непроменљивости граница.

„Саопштити захтев за стварање Велике Албаније непосредно пред почетак Самита, који има за циљ регионалну сарадњу, могу само они који тиме желе да пљуну у лице Европској унији и свима који су дошли у Тирану“, каже Дачић за Танјуг и пита:

„О чему сада председник Александар Вучић уопште има да прича са Федериком Могерени или са другим светском званичницима док се сви праве глувонеми пред оваквим отвореним претњама великоалбанског фактора? „, рекао је Дачић.

Где су сада, пита шеф српске дипломатије, сви они који помињаше до јуче наводно свети принцип непромењивост граница.

„Или то не важи кад треба да се удари по Србији. Ствари су сада више него јасне: прецизно је речено да се ради на уједињењу албанског фактора, укидању граница између Албаније и Србије и великоалбанским претензијама и на три општине са југа Србије. И ако је од таквих западних мезимаца, превршила је дара меру: нема о чему више да се разговара на разним скуповима широм света, док се јасно не осуди овај великоалбански договор Тачија и Раме“, поручује Дачић.

Kако каже, ми можда јесмо мали, али нисмо глупи да не видимо да се, док ми разговарамо о компромису, иза наших леђа толерише стварање Велике Албаније.

Извор: Танјуг

The post Ивица Дачић: Идеја о промени границе врхунац безобразлука Тачија и Раме appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »