Амбасадор Чепурин: Угледаћемо се на генерацију великих победника!

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је на свечаном пријему у амбасади поводом Дана Победе честитао окупљеним заједнички празник који се обележава и у Русији и у Србији  — «Дан највеће Победе човечанства».

«Друге светски рат је већ постао историја, али сећање на пламенитост јунака тог рата неће се угасити у нашим срцима», рекао је Чепурин.

Подсетио је и на јубелеј који се обележева у октобру ове године — 75 година ослобођења Београда од стране руских црвеноармејаца и српских партизана.

«То је била посебна етапа на путу велике победе».

Чепутин се захвалио свима ко планира да учествује у манифестацији «Бесмртни пук» у Београду и другим градовима широм Србије сутра 9. маја, као и онима који су омогућили одржавање тог догађаја.

«Сигуран сам да ће сваке године окупљати више учесника.

Угледаћемо се на генерацију великих победника!».

Пријему су са српске стране присуствовале премијерка Ана Брнабић и председница Народне Скупштине Маја Гојковић. Из Русије су, као и сваке године, дошли ветерани Другог светског рата, као и председник Одбора за спољну политику Савета Федерације Русије Константин Косачов и председник Управног одбора Валериј Рјазанцев.

УЖИВО: У Београду се отвара изложба «Дан победе: Херојска времена»

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »