Тодоровић: Чачани се стиде и Бошка Обрадовића и Веље Илића

Градоначелник Чачка и члан Председништва СНС, Милун Тодоровић, за „СНС Информатор“ каже да су грађани Чачка још на председничким изборима 2017. године јасно поручили Бошку Обрадовићу шта мисле о његовој политици, насиљу и заступању љотићевских ставова, које грађани Србије свакодневно имају прилику да виде.

На тим изборима, како каже, Обрадовић је освојио пето место са 7,22 одсто гласова, што је 9.000 гласова мање него што је освојио на локалним изборима годину дана раније. Уз убедљиву победу Александра Вучића, Обрадовић се нашао иза Саше Јанковића, Вука Јеремића, па чак и иза Белог Прелетачевића.

– Вероватно су лоши изборни резултати и евидентни пад подршке били разлог да се Бошко Обрадовић на протестима у Чачку скрива иза „незадовољних студената“, као организатора протеста. На последњем протесту у Чачку, на којем је био најављен као говорник, уз Сергеја Трифуновића и уз подршку странке Велимира Илића, успео је да сакупи нешто више од 400 грађана. Врхунац његове пропасти је број окупљених на поласку на митинг у Београд, где је из читавог Моравичког округа окупио стотинак присталица.

* Да ли је немилих сцена у његовој режији било и у Чачку?

– Поред уклањања каблова за телевизијске преносе седница Скупштине града, чупања и одношења микрофона са скупштинске говорнице, вређања и добацивања свима који не мисле као они, као и низа сличних догађаја, пресуда Основног суда у Чачку, којом је шеф одборничке групе Двери осуђен за насилничко понашање због физичког напада на председника Скупштине града Чачка, очигледна је потврда да је „немила сцена“ блага формулација начина на који Двери у локалном парламенту заступају своје политичке ставове, доказујући се ко је већи Бошко, док он сам ретко учествује у раду локалне Скупштине. За то време, он насилничке методе у спровођењу своје „stand up“ политике покушава да одглуми у Скупштини Србије. Грађани Чачка се стиде оваквог понашања и сматрају да оно наноси штету угледу нашег града. Испоставило се да су испади Велимира Илића, којих смо се такође стидели, били дечија игра у односу на понашање Бошка Обрадовића.

* На делу смо видели политику Обрадовића и Илића – с једне стране фашизам и насиље, а са друге комбинације и лоповлук. Колику подршку суграђана њих двојица данас уживају?

– Укратко, они су прошлост. Нема више непотизма, комбинација и крадуцкања. Ми се тиме не бавимо, већ се бавимо будућношћу. Грађани Чачка су подршку дали нама и политици председника Александра Вучића, а наша обавеза је да даноноћно радимо на реализацији бројних пројеката. Спремни смо да у било ком тренутку, на изборима, а не на улици, проверимо шта наши суграђани мисле о свему што смо урадили и да од њих затражимо подршку за све оно што смо започели и планирали.

* Колико се променила привредна ситуација у Чачку од како СНС управља градом?

– Много смо учинили да се привредни амбијент поправи, а имали смо велику подршку Владе Србије и председника Вучића. Оформили смо две индустријске зоне, откупили земљиште, урадили планска документа и пројекте за инфраструктурно опремање ових локација, обезбедили финансијска средства и подршку републичких јавних предузећа. Све ово препознали су домаћи привредници и страни инвеститори. Ослушкујући потребе привреде за адекватном и квалификованом радном снагом, започели смо бројне активности и у области дуалног образовања а, уз подршку Владе Србије, покренули смо Стартап центар при Научно-технолошком парку.

* Које су најважније инвестиције стигле у Чачак?

– Активности на формирању индустријских зона резултирале су доласком великих и успешних немачких компанија „Vorwerk“ и „Wieland“, које су започеле пословање и планирају запошљавање више од 1.500 радника. Поред тога, пословање су започеле и израелска компанија „V-TOOL“, италијанска фабрика „Furlan“, а у току су разговори са неколико страних инвеститора. Бројне домаће и стране компаније препознају шансу да, као њихови кооперанти, развијају своје пословање.

* Колика је стопа незапослености, а колика је била пре 2012. године?

– Број незапослених на крају 2012. био је 10.747, на крају 2016. био је 10.129, а данас је на рекордном минимуму од 7.291. Пад броја незапослених прати стални пораст броја запослених, као и смањење стопе незапослености на 11 одсто. Ови подаци најбоље говоре о предузетим мерама.

ПЛАНОВИ ЗА ДАЉИ РАЗВОЈ ЧАЧКА

* Какви су Ваши планови за даљи развој?

– Приликом полагања камена-темељца за погон компаније „Vorwerk“, власник Петер Келен рекао је: „Изградио сам много фабрика широм света, али овакву подршку и ефикасност, какву смо имали у Чачку, нигде нисмо видели“. То охрабрује, али и обавезује да сваком следећем страном или домаћем инвеститору пружимо исту подршку. Отварање деонице ауто-пута Љиг-Прељина утицало је на позитивне промене у нашем граду, а завршетак деонице Љиг-Обреновац допринеће још бржем развоју Чачка и западне Србије. Ако се у обзир узму и радови на деоници Прељина-Пожега, изградња ауто-пута Прељина-Појате и конверзија војног аеродрома у Лађевцима у међународни аеродром и за цивилни саобраћај, значај Чачка као саобраћајног и привредног центра Србије биће непроцењив. Поред запошљавања суграђана, очекујемо да ће велики број младих, образованих и стручних људи доћи у Чачак и да ће велики број оних који су напустили наш град, наћи разлог да се врати. Изградњом бране са акумулацијом „Ариље – Профил Сврачково“ обезбеђује се квалитетно водоснабдевање Моравичког и дела Златиборског округа, а у перспективи и ширег подручја. Очекујемо подршку државе и за повећање броја факултета, ширење спектра образовних профила, наставак активности у области дуалног образовања и развоја Стартап центра. За реализацију свих ових активности, потребно је да сачувамо мир и стабилност и одржимо све бољу међународну политичку позицију Србије, јер без тога нема инвестиција, развоја и напретка.

 

 

 

Извор: СНС Информатор


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »