Тачи: Нећемо модел Јужног Тирола ни ЗСО са извршним овлашћењима

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да у решењу за Косово ни под којим околностима неће допустити било који модел Јужног Тирола, двојни суверенитет, Републику Српску или Заједницу српских општина са извршним овлашћењима.

Хашим Тачи каже да у дијалогу са Београдом жели «да исправи историјске неправде које се тичу придруживања ‘Прeшевске долине’ Косову».

Најављује да је пре састанка у Паризу затражио састанак у Вашингтону, јер, како каже, писма америчког председника Доналда Трампа су водич за проналажење решења између Приштине и Београда, а које није претходно видео ни од једног другог европског лидера.

Тачи је вечерас у интервјуу ТВ Дукађини рекао да је у пуном сагласју са приштинском делегацијом и негирао је притисак на премијера да суспендује таксу.

«Одлука о такси као услова за либерализацију визног режима посао је који припада Влади, и сваку одлуку ћу поштовати, овлашћења су подељена», навео је Тачи.

Каже да на састанку у склопу процеса «Брдо Бриони», 8. и 9. маја у Тирани, неће бити говора о дијалогу Београда и Приштине и додаје «како учешће политичког шефа Републике Српске неће представљати добру вест за Косово».

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »