Руска анализа показала могућа места за избијање трећег светског рата! Само је питање времена!

Конкретно, Сивков је као на друга потенцијална жаришта указао на рат у Афганистану гђе би се Кина могла умешати.

Заменик председника Академије ратних наука и руске артиљерије, пуковник Константин Сивков, издвојио је места где би локални сукоби могли прерасти у Трећи светски рат.

У свом чланку објављеном у часопису Милитарy-индустриал Цоуриер, Сивков описује свој став да се војни сукоби интензивирају због погоршања регионалних тензија и то од стране западних сила.

«Један окидач могао би бити појава курдске државе уз сепарацију дела Ирака и Сирије», упозорио је стручњак. Сивков такође не искључује да би унутрашњи проблеми великих земаља, на пример Турске, могли изазвати грађанске ратове. Према његовим речима: «Постоји могућност агресија САД, Израела, земљама НАТО-а и њихових савезника монархија Персијског залива против Ирана».

«Ово би био рат на локалном нивоу», пише Сивков уз упозорење да следи наставак иранског нуклеарног и ракетног програма или почетак војног сукоба између Техерана и једне од кључних земаља Персијског залива, вероватно Саудијске Арабије. «Геополитичка основа ових и других сукоба биће противљење Саудијској Арабији и САД с једне стране, и Кини и Ирану с друге стране, за доминацију у регији», рекао је овај руски аналитичар.

Конкретно, Сивков је као на друга потенцијална жаришта указао на рат у Авганистану где би се Кина могла умешати, затим дељење сфера утицаја на Арктику и посвећеност неких земаља Јужне Америке ослобађању од америчког утицаја. Према речима овог аналитичара, у Азији главни извори средњерочних војних тензија леже на Корејском полуострву, између Јапана и Кине око спорних острва, и између Јапана и Русије око Курилских острва, као и питање Тајвана.

Сивков је иначе познат по својим тврдњама да је америчка војна снага инфериорна у односу на руску и по својим хипердраматичним војним предлозима. Наиме, раније је Сивков предложио градњу термонуклеарне ракете по цени од 210 милијарди долара како би се спречила претња од удара астероида. У више наврата је препоручио распоређивање оружја за масовно уништење како би се Русија супротставила САД-у. Осим тога је тврдио да Русија мора градити тако моћне нуклеарне бојеве главе да би могле покренути катастрофалне геофизичке процесе на америчкој територији као што је активирање вулкана Јелоустон.

(Еспресо.рс/Индех.хр)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »