Стефановић: Лицемерне изјаве СзС да Вучић не жели дијалог

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас као лицемерне оцене лидера Савеза за Србију да Александар Вучић не жели дијалог са њима, док су се, како примећује, до пре неколико дана утркивали ко ће први да каже да са Вучићем нема дијалога, да он мора да оде и да је то једино што од њега очекују, као и да их не интересују разговори у парламенту.

Стефановић је рекао да је пре тачно месец дана Драган Ђилас изјавио током гостовања на једној телевизији да не жели дијалог са Вучићем, јер он, како је тада рекао, није надлежан за њихове захтеве, као и да је Јелена Анасоновић рекла како нема разговора са Вучићем, а да је „њихов саборац“ Бошко Обрадовић у уторак „окренуо плочу“ и на друштвеним мрежама написао да Вучић неће да разговара са опозицијом у Србији.

„А када је Александар Вучић рекао да дијалог треба да се води на једином логичном месту, а то је парламент, уследила је читава лавина реакција која се суштински своди на то да је Савез за Србију поручио грађанима да њих било какви разговори у Народној скупштини не интересују“, приметио је Стефановић.

Према његовим речима, лидери СзС јасно су поручили да се неће одазвати на позив председнице парламента Маје Гојковић од 12. априла, а то су потврдили и тиме што се касније нису појавили на разговорима.

„Најновије изјаве лидера Савеза за Србију како тобоже Вучић не жели да разговара, а они желе, служи вероватно како би се стекли неки политички поени. Неки у Бриселу, а неки код куће“, рекао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »