Москва позива Париз да детаљно испита инцидент са руском новинарком

Москва позива француске власти да спроведе детаљну истрагу о инциденту са Викторијом Ивановом, дописницом агенције РИА Новости у Паризу, и сматра да је употреба насиља над новинарима недопустива, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

„Сматрамо недопустивом употребу насиља над новинарима који обављају своје професионалне дужности. Позивамо француске власти да спроведу детаљну истрагу о том инциденту, а специјализоване организације за заштиту људских права и невладине организације да то питање прате“, саопштило је Министарство.

Министарство је такође додало да ће наставити да пажљиво прати развој ситуације.

Раније су дописницу новинске агенције РИА Новости у Паризу Викторију Иванову, која је пратила немире на првомајским демонстрацијама у главном граду Француске, полицајци ударили пендреком. Новинарка се налазила усред нереда, снимајући дешавања мобилним телефоном. У покушају да растерају хулигане, полицајци су пендрецима почели да ударају све особе. Упркос чињеници да је дописница РИА Новости имала траку са натписом „Прес“ и налепницу са сличним текстом на кациги, полиција је ипак почела да је туче, ударајући је у главу и по руци.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »