Дачић: Спремност за наставак јачања билатералне сарадње са земљама Азије и Пацифика

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је у својству почасног госта, учествовао на неформалном радном ручку са групом амбасадора земаља азијско-пацифичког региона у Београду, чији домаћин је био амбасадор Републике Уније Мјанмар Мјо Аје.

Министар Дачић је у разговору са амбасадорима истакао да Србија посвећује посебну пажњу јачању веза и развоју сарадње са земљама азијско-пацифичког региона изражавајући задовољство што су наши односи са регионом, у последњем периоду, подигнути на још виши ниво.

У том контексту оценио је да је политички дијалог Србије са земљама Азије и Пацифика добио на интензитету, да се економска сарадња успешно развија, а нове перспективе за унапређење сарадње се отварају и у другим областима. Пренео је спремност и отвореност Републике Србије, као и своју лично, да у наредном периоду још интензивније радимо на јачању сарадње и снажењу пријатељстава са државама Азије и Пацифика.

Амбасадори азијско-пацифичке групе земаља у Србији захвалили су министру Дачићу на указаној части, потврђујући спремност за наставак јачања билатералне сарадње својих земаља са Србијом.

Извор: МСП

The post Дачић: Спремност за наставак јачања билатералне сарадње са земљама Азије и Пацифика appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »