Саветник новог украјинског председника показује «мишиће»: спреман да нанесе удар «тамо где га не очекујете»

Саветник изабраног председника Украјине Владимира Зеленског безбедност и одбрану Иван Апаршин изјавио је да је спреман да нанесе удар «тамо где га не очекујете».

Иван Апаршин

„Ако не дај боже, у вашој глупој глави сазре неки план, наћи ћу могућност да вам одговорим, и ја ћу то радити нестандардним путем. Имамо варијанте“, рекао је Апаршин у интервјуу листу „Апостроф“.

Он је додао да до ступања Украјине у НАТО он намерава да повећа ниво безбедности земље и улаже средства у снаге за специјалне операције.

„Ја ћу држати снаге у стање сталне борбене готовости. Ми немамо другог излаза — потребно је донети одлуку о колективној безбедности“, нагласио је он.

Раније су медији саопштили о садржају „војне доктрине“ Зеленског. Како се наводи, документ новинара је наводно предао Апаршин.

У доктрини, између осталог, тврди се да ће се „противнику“ супротставити „професионална, добровољна и мотивирана војска, у сарадњи са војском земаља НАТО“.

На тексту се говори да се намерава осигурати уједињено руководство снагама одбране „у складу са принципима и стандардима који су усвојиле државе-чланице НАТО-а», преноси Спутњик.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »