«Бели шлемови» се поново уједињују са терористима ради провокација

Позната организација «Бели шлемови» још једном је појачала своје активности у Сирији, наводећи, по традицији, подршку једне од највећих терористичких група, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Државама, Анатолиј Антонов.

Према његовим речима, информације које су доступне Москви омогућавају нам да кажемо да се у Сирији припрема још један наводни хемијски напад који је дизајниран да дискредитује власти Арапске Републике.

“Имамо информације из разних извора да Бели шлемови заједно са терористима Џебат ал Нусра (Хајат Тахрир ел Шам *) припремају још једну провокацију користећи хемијско оружје у покрајини Идлиб. Главни циљ, као и у претходним случајевима, је окривити сиријску војску да дискредитује званични Дамаск“, рекао је руски дипломата.

У исто време, ел Фуркан, ресурс повезан са терористичком организацијом Исламска држава, објавио је видео снимак са човеком сличним вођи групе, Абу Бакр ел Багхдадију. Рита Кац, шеф организације «SITE Intelligence Group», која прати активност милитаната на интернету, рекла је на свом Твитер-у да је ово прва појава ел Багхдадија на видеу за пет година.

На видеу, ел Багхдади, окружен свпјим следбеницима, расправља о рату против «крсташа» и извештава о завршетку битке за посљедње упориште ИД у Сирији — граду Багузу, који су у марту заузели војници опозиције.

У Вашингтону одбијају да коментаришу ситуацију. Оправдавају се чињеницом да видео снимак мора бити проверен на аутентичност.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »