Вучић: Додик има легитимитет да буде у Берлину, избор учесника чудан

Председник Србије Александар Вучић сматра да на састанку у Берлину српској делегацији неће бити лако, на шта већ унапред упућују, како је рекао, «чудни моменти» — сам формат састанка и избор учесника.

Александар Вучић(Фото: Лола Ђорђевић)

«Немам ништа против Шареца, напротив, али, зашто Шарец, а не Данчила, зашто Пленковић, а не Орбан, зашто не Борисов» — рекао је Вучић у емисији Хит твит на Пинк телевизији, преноси Танјуг.

Приметио је и да, на пример, није позван Милорад Додик, који је, подсећа, добио највећи број гласова грађана БиХ на протеклим изборима, већ Денис Звиздић.

«Сутра ће сви рећи да је Косово независно, зато су и позвани, да би рекли како је неодговорно било разговарати о томе шта би Србија могла да добије. Зато сам и говорио о разграничењу, да бисмо нешто добили…Сад знам да се нећемо изборити за ту идеју» — рекао је Вучић.

Како год, делегација Србије биће, констатовао је, једина која ће говорити против независности КиМ.

«Наравно, биће тешко, али није нам први пут. Али, како да вам кажем, ми смо то изабрали, да се боримо за земљу. Наше је да се боримо» — навео је Вучић.

Вучић очекује да ће у Берлину бити речи о европској будућности, земљама ЕУ, о проширењу. Изразио је наду о позитивним сигналима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »