Стефановић поводом протеста у Борчи: ни једно стакло није ни напрсло у пекари, док се редовно дешавају ломљења, паљења и крађа имовине Срба на КиМ

Изјава потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова послова др Небојше Стефановића:

«Поводом разноразних манипулација о догађајима у Борчи и раду полицијских службеника, које смо могли да чујемо од стране појединих политичара, како из Београда, тако и из Приштине, желим да истакнем да сам шокиран толиком паушалношћу, као и њиховом уиграношћу у спремности да зарад убирања ситних политичких поена доливају уље на ватру.

Полицијски службеници су били присутни свe време током окупљања грађана испред пекаре у Борчи, који су се организовали путем друштвених мрежа како би изразили негодовање због радника који се сликао са симболом двоглавог орла, и обезбеђивали да не дође до нарушавања јавног реда и мира.

О свему су правовремено обавестили надлежно тужилаштво, које им је наложило да доставе извештај. Поменуто окупљање је протекло без иједног инцидента и полиција није, нити ће дозволити да дође до нарушавања јавног реда и мира.

Апеловао бих на грађане, које су протестовали, да не забораве да је Београд одувек био и остао мирољубив и домаћински град, а приштинске политичаре и њихове партнере у Београду подсетио да упркос њиховим константним ширењима хушкачке пропаганде не могу сакрити истину.

Истина је да током протеста у Борчи ни једно стакло није напрсло на поменутој пекари, док са друге стране цео свет редовно сведочи десетинама ломљења, паљења и крађа имовине, као и свакодневним нападима на Србе на Косову и Метохији».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »