Руски «iFly» планира летове из Сочија до Београда, Загреба и Сарајева

Руска компанија «iFly Airlines» у среду је добила дозволу од федералних ваздухопловних власти за летове из Сочија за Београд, Загреб и Сарајево, открива Б92.

nfinite Flight Community
iFly Airlines 757-200

Компанија је поднела захтев да недељно четири пута превози путнике из црноморског олимпијског одмаралишта до три престонице на Балкану.

Ова компанија сада мора добити дозволу од одговарајућих регулаторних тела Србије, БиХ и Хрватске.

«iFly Airlines» је приватни чартер превозник који обавља летове за неколико туристичких агенција.

Бивша Југославија постаје све популарнија код руских туриста. Преко 130.000 руских туриста посетило је Хрватску 2018. године, а ове године се очекују да њихов број буде већи за око 20 одсто.

Руски туристи у Хрватској углавном бораве у Истри, Сплитско-далматинској жупанији и Кварнеру. Према званичној статистици, руски туристи троше 50 одсто више од просечног госта.

 

Током 2018. године, Србију је посетило 50.000 руских држављана. Влада је недавно одобрила средства за субвенционирање туроператора који доводе руске туристе у земљу. Укупно двадесет евра обезбеђује се по госту, односно тридесет евра ако остане преко пет ноц́и. Групе за обилазак морају имати најмање петнаест особа које ц́е испуњавати услове за ову стимулацију.

С друге стране, број руских туриста који су посетили Босну и Херцеговину током 2018. години износио је свега 6.000.

«iFly Airlines» је брзо растућа авиокомпанија прошле године је превезла 1,1 милион путника. Имају јаку фолту који броји девет «ербсаових» авиона.

Како се наводи на њиховом сајту, «iFly Airlines» је основана 2009. године. Власништво је Александра Буртина, који је уједно и шеф велике туристичке компаније «Тез Тоур».

Београд, Загреб и Сарајево немају редовне летове за Сочи, иако «Аир Сербиа» има блиску сарадњу са «Аерофлотом». «Аерофлот» има летове између руског главног града и Загреба, док између Русије и Босне и Херцеговине нема редовне авионске линије, преносе Новости.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »