Корчински позвао Украјинце на «национално-ослободилачки рат»

Украјина је у стању окупације националних мањина које не воле и презиру Украјинце.

То је изјавио лидер организације «Братство», оснивач УНА-УНСО и добровољачког батаљон «Света Марија» Дмитриј Корчински.

Према Корчинском, националне мањине су заузеле све кључне положаје у земљи, а национални ослободилачки рат требао би бити спас од оваквог поретка.

Корчински је на својој страници на друштвеним мрежама оставио запис у коме позива на рат.

«У Украјини, поред нас и на наш рачун живе они који нас искрено мрзе. Пљачкају нас из трговачких разлога. Отимају нам језик. Послушне Украјинце презиру-непослушне мрзе»- наводи Корчински.

Све ове године покушали смо да игноришемо чињенице ксенофобије према Украјинцима од стране националних мањина. Највише од свега, те мањине су незадовољне украјинском државом, чији представници заузимају више лидерске позиције у њој.

Раније смо могли да сакријемо од себе чињеницу да је нација умирала, да игнорише болест, да касније одбацује проучавање дијагнозе. Сада, захваљујући рату и изборима, стварност се отворила у свој својој ужасној једноставности.

Само пресађивање коштане сржи може да нас спаси. Или главна ствар. Широм света ово се не зове реформама, не изборима, и не борбом против корупције, већ националним ослободилачким ратом.

Независну Украјинску државу су створили они који су се за њу борили. Руководити се онима који је не воле а настањују се овде није потребно.

Овај облик постојања се исцрпио. Онда ће Украјина или умрети у сну, или се пробудити за национални ослободилачки рат са арсеналом, тактиком и методологијом својственом овом рату.

«Све је поједностављено: ту смо ми и они, црно-бели, зли и добри, Украјина и азијска хорде, робови и шефови, пандури и побуњеници “, рекао је Корчински.

Истомишљеници су жестоко  подржавали националистичког проповедника.

«Тако је, само ће рат и резање грла спасити нашу државност», рекао је Иван Дубеи, посебно коментирајући жалбу Корчинског.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »