Додик Сарајеву: Ако сте за поштовање граница, поштујте и границе Србије

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик позвао је данас политичке лидере у Сарајеву да, ако су заиста за поштовање граница на Балкану, јавно кажу да је Косово јужна српска покрајина и да поштују територијални интегритет Србије.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

„На тај начин смирили би духове у БиХ. Јавна је тајна да би они колико сутра признали независност Косова да им на том путу не стоји вето из Републике Српске. О каквој онда принципијелној политици очувања граница и стабилности у региону говоре“, рекао је Додик за Срну коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да нема никакве аналогије између БиХ и Косова.

Додик је оценио и да је политика двоструких стандарда извор дестабилизације региона, било да долази од европских политичких елита или политичких елита из Федерације БиХ.

„Залагати се за суверенитет и територијални интегритет БиХ, а кокетирати са нарушавањем интегритета Србије јесте оно што стално ради политичко Сарајево, и то никада неће бити прихваћено у Српској“, рекао је Додик.

Комшић је раније данас изјавио да нема никакве аналогије између Косова и Метохије и Босне и Херцеговине, и да је немогуће тражити је, те да „нико неће своје губитке компензовати на Босни и Херцеговини“.

У изјави Танјугу Комшић је навео да у региону не може постојати „никакав преседан, који би се даље могао примењивати у региону“.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »