Давање пасоша становницима Донбаса као провера способности: Билд оцењује Путинов «поклон» након победе Зеленског

Упркос чињеници да је шоумен Владимир Зеленски са невероватном маргином победио на председничкој трци у Украјини, његова владавина је бесмислена, јер телевизијске звезде немају места у великој политици, иако је било у светској историји, пише немачки таблоид Билд.

Када се све политичко искуство шефа државе уклапа у улогу председника у серији — то је, са немачке тачке гледишта, веома „апсурдна идеја“, каже се у чланку. Чак је и немачка канцеларка Ангела Меркел, која је честитала Зеленском победу, касније изразила резерву да је забринута за будућност новоизабраног украјинског гаранта. За Украјину, под његовим водством, почиње «ера нејасноће», нагласила је она.

Међутим, главно питање које таблоид поставља је: «Да ли ће Зеленски моћи да се суочи са Владимиром Путином?» Као председнички кандидат, Зеленски је више волео да избегава интервјуе и нека политичка обећања, напоменуо је аутор, па је политичка позиција председника Украјине још увек нејасна.

Да, Зеленски је обећао да ће наставити дијалог са руском страном у већ постојећим форматима, међутим, он  не жури да говори о конкретним плановима за окончање рата у Донбасу. Међутим, «поклон» његовог руског колеге Зеленски је већ добио, наглашава аутор, позивајући се на уредбу о поједностављењу давања држављанства Руске Федерације становницима Луганске и Доњецке народне републике.

Позивајући се на стручно мишљење, таблоид назива такав потез «тестом снаге» новоизабраног председника Украјине, који је, иако је на то одговорио, само позвао Запад да ојача антируске санкције.

У закључку, аутор материјала поставља питање: да ли људи који долазе из шоу бизниса уопште имају тако високе државничке дужности? „У многим државама, звезде се вешто поново квалификују као политичари. Ово се не односи само на земље које су у кризи, као што је Украјина. Било је преседана у САД ”, каже се у чланку. Међутим, истовремено истиче да већина Немаца ово доживљава као “апсурдну идеју”.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »