Вучић: после консултација и са кинеским и са руским председником, у Берлин идем сигурнији у позицију Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да верује да ће немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон на састанку у Берлину пронаћи балансирани приступ како да се проблеми између Београда и Приштине реше у будућности.

Александар Вучић ( фото : Лола Ђорђевић)

На питање новинара да ли у Берлин, после консултација и са кинеским и са руским председником, иде сигурније што се тиче позиције Србије, Вучић каже:

«Ја сам био сигуран у позицију Србије, није то питање позиције Србије. Али, добро је, растерећенији сте и добро је кад имате људе који су сагласни са вама».

Он је подсетио да у Берлину неће бити нико ко није признао независност Косова, укључујући и регион, изузев БиХ, мада само формално, јер би и Денис Звиздић , према речима свог партијског шефа «врло радо» признао Косово, али то не може због Републике Српске.

«Једина је наша делегација која ће се тамо супротстављати тој идеји и да се на другачији начин бори за будућност и посматрајући из другог угла», каже Вучић.

Истиче да позиција, ситуација Србије није ни лака, ни једноставна, али и да то није први пут.

«Рачунам, Меркел и Макрон су велики, озбиљни људи, обоје изузетно поштујем, верујем да ће пронаћи балансирани приступ да се проблеми између Београда и Приштине — за које, опет, милслим да их ни на који начин нисмо додатно изазивали, реше у будућности», рекао је он.

Како каже, то — биће притисак само на Србију да опет њима, косовским Албанцима, нешто чини — тај филм нико неће моћи да гледа, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »