Владимир Путин: Казна од 18 месеци затвора за Марију Бутину у Америци представља безакоње

Председник Русије Владимри Путин назвао је 18-месечну казну затвора Рускињи Марији Бутини у Америци — безакоњем.

„Министарство спољних послова је већ коментарисало 18-месечну казну затвора Бутини. По мом мишљењу, тамо је речено да је то безакоње. Нејасно је зашто су је осудили, какав је злочин она починила“, рекао је Путин за време конференције за штампу на крају посете Кини.

Он је нагласио да се то назива „спашавање лица или борба за част еполете“.

„Ухватили су и ставили иза решетака девојку, нису имали да је оптуже низашта. Међутим, нису имали за шта да је оптуже. Да не би испали потпуно смешни, дали су јој 18 месеци, како би показали да је крива за нешто“, закључио је председник.

Подсетимо, руска држављанка Марија Бутина, која је у САД оптужена због сумње да је радила као тајни агент за руске власти, осуђена је на 18 месеци затвора.

Она је у САД оптужена да је радила као тајни агент, односно да је сарађивала са страном владом, а да се није регистровала при Министарству правде САД.

У оптужници се наводи да је Бутина покушавала да у САД успоставља контакте с америчким држављанима, чији је циљ био да се унапреде руско-амерички односи. Њу су такође оптуживали и да се бавила проституцијом.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »