У Бундестагу позвали на „застрашивање“ Русије

Фракција Слободне демократске партије Немачке у Бундестагу усвојила је документ у ком се предлаже нова стратегија за решавање ситуације на истоку Украјине, пише „Билд“.

Нова стратегија је добила име „Миру на истоку је потребан нови импулс“ и она је усмерена на вршење великог притиска на „спољног агресора“, при чему се мисли на Русију.

За то се предлаже слање мисије УН или додатних снага полиције из Немачке, а документ треба да буде такав да може да изврши значајно „застрашивање“.

На такав начин, у Слободној демократској партији Немачке се надају да ће дати нови импулс развоју ситуације на истоку Украјине и да ће подстаћи стране на мировне преговоре. Нови документ ће ускоро бити поднет Бундестагу на разматрање.

Како је листу саопштио ауторка стратегије, посланица Рената Алт, Влада треба још активније да подржава Украјину.

Она је изјавила и да указ који је недавно потписао Владимир Путин о поједностављвању издавања руских пасоша за грађане Донбаса наводно показује да Кремљ „презире мирно решавање конфликта“.

Председник Русије Владимир Путин је 24. априла потписао указ којим се поједностављује издавање руских пасоша грађанима појединих делова Луганске и Доњецке области у Украјини.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »