Дармановић: НАТО је симбол слободе и цивилизованог света

Министар иностраних послова Црне Горе Срђан Дармановић казао је да је НАТО чувар слободе и један од симбола цивилизованог и демократског света.

Говорећи о ефектима чланства у НАТО, он је оценио да је приступање Алијанси највеће достигнуће црногорске спољне политике након стицања независности, јер је Црна Гора тиме „постала по први пут у својој историји и институционално дио западног свијета и клуба земаља које баштине вредности савременог и цивилизованог и демократског света, од којих су већина њих били браниоци слободе и у вријеме Хладног рата“.

„Црна Гора је осигурала своје границе, територију и државни национални идентитет, јер је постала део најмоћнијег војног и политичког савеза у историји, који почива на члану 5 Вашингтонског уговора, у коме се каже да је напад на једну чланицу НАТО-а напад на све. То је изузетна гаранција сигурности за нашу земљу, која би с овом величином тешко могла водити политику неутралности или развијати сопствене оружане снаге, тако да нама систем колективне безбедности итекако одговара„, рекао је Дармановић Радију Црне Горе.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »