Вучић: после разговора са Путином, у Берлин идем са учвршћеном позицијом

Русија ће помагати и подржавати Србију и неће дозволити нападе на нашу земљу у било ком смислу, осим у политичком, пренео је председник Александар Вучић поруку председника Русије Владимира Путина, после разговора са шефом руске државе о Косову и Метохији.

FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/

Вучић је новинарима рекао да је са Путином разговарао у присуству сарадника, а потом, додатно, још пет минута у четири ока, и да је то био свакако један од најдужих и најважнијих сусрета, поред оног са кинеским председником Си Ђинпингом, јер у Берлин, где ћемо, каже, бити усамљени у ставу о КиМ, иде са учвршћеном позицијом.

«Тамо ће наша делегација бити потпуно усамљена по том питању а то ће бити кључна тема самог самита. Позиција нам није ни лака ни једноставна. Али, после сусрета са Сијем и Путином, чини ми се да смо учврстили пријатељство и рационалан, реалан и одговоран приступ решавању проблема Косова.

Председник је рекао да је детаљно обавестио руског председника о ономе што се дешава на и око Косова и Метохије, и да је од Путина добио уверавања да ће помагати и подржавати Србију и да Русија «неће довозлити да било ко, на било који начин дира Србију или по некаквом другом смислу, осим политицкцом, врши нападе на нашу земљу».

«Упознао сам га са свим што се дешава, колико је могуће на рационалан начин о томе говорити. Путин је био изненађен, запрепашћен, да су Албанци забранили Српској листи да изађу на изборе. Само сам слегао раменима и рекао да не жели да му одузимам време, да би све што бих рекао изгледало као да се жалим и кукам, ти пре што га је Лавров известио о свему томе».

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »