Вучић почетком маја у посети РС

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић најавио је да ће Александар Вучић почетком маја посетити Републику Српску. Селаковић је на свечаности у Козарској Дубици у име председника Србије примио повељу почасног грађанина те општине.

Александар Вучић(Фото: Лола Ђорђевић)

Никола Селаковић је оценио да ће Вучићева посета РС означити нови талас подршке Српској и нове развојне пројекте за све њене општине, преноси РТРС.

Селаковић је у изјави новинарима у Козарској Дубици нагласио да руководства Српске и Србије раде у интересу заједничке будућности и за добробит грађана који живе у Србији и у Републици Српкој.

Подсетио је на заједнички пројекат изградње Меморијалног центра у Доњој Градини, на подручју општине Козарска Дубица.

Према његовим речима, по начину на који буде конципиран, изведен и постављен тај меморијални центар биће јединствен у овом делу Европе и управо оно што заслужују јасеновачке жртве нацистичког геноцида над српским народом у Другом светском рату.

То треба да постане место ходочашћа и доласка Срба из читавог света и сведочанство страдања које више никада не сме да се понови као што се догодио нама, рекао је Селаковић.

Додао је да ће то бити добар пример ходочасничког туризма и прилике да људи дођу у Поткозарје, Козарску Дубицу, Доњу Градину, Козару и упознају тај део Републике Српске.

«Тај део је по много чему један од најлепших делова Републике Српске и заслужује много већу пажњу и много бољу инфраструктуру која ће омогућити развој», нагласио је Селаковић.

Оценио је да се Република Српска у овом тренутку налази у великом искушењу, који је погодио читав регион, а то је значајан одлив становништва у западне земље.

«Србија ће се трудити и у будућности деловати што је могуће више, као што је то већ било прошле године кроз различите облике помоћи, да тај талас колико толико ублажимо, са жељом да га зауставимо и да пошаљемо поруку свима да су и Србија и Српска без људи само пуста земља», рекао је Селаковић.

Поручио је да су се Срби борили за слободу да би у њој могли да живе, да се развијају, подижу своју децу и то никада не треба да буде заборављено.

Општина Козарска Дубица доделила је повељу почасног грађанина поводом Дана општине председнику Србије Александру Вучићу за посебан допринос у неговању сећања и ширењу истине о невино страдалим жртвама у логору Јасеновац и Доњој Градини, те за изградњу инфраструктуре у Козарској Дубици.

Признање је на свечаној сједници Скупштине општине Козарска Дубица примио генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.

Дан општине Козарска Дубица 27. април установљен је статутарном одлуком Скупштине општине Козарска Дубица, а означава ослобођење подручја општине Козарска Дубица од окупације и фашистичког терора у Другом светском рату.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »