Селаковић: Вучић долази у Републику Српску почетком маја

Председник Србије Александар Вучић боравиће почетком маја у посети Републици Српској, најавио је данас генерални секретар председника Никола Селаковић.

Селаковић је новинарима у Козарској Дубици рекао да ће та посета означити нови талас подршке РС и нове развојне пројекте за све њене општине.

Он је, иначе, боравио у Козарској Дубици како би на свечаној седници скупштине те општине примио повељу почасног грађанина, која је поводом Дана општине додељена председнику Вучићу за посебан допринос у неговању сећања и ширењу истине о невино страдалим жртвама у логору Јасеновац и Доњој Градини и за изградњу инфраструктуре у Козарској Дубици.

Селаковић је нагласио да руководства Српске и Србије раде у интересу заједничке будућности и за добробит грађана, који живе у Србији и РС.

Он је подсетио на заједнички пројекат изградње Меморијалног центра у Доњој Градини, на подручју општине Козарска Дубица.

Селаковић је изразио уверење да ће, по начину на који буде конципиран, изведен и постављен, тај меморијални центар бити јединствен у овом делу Европе оценивши да је то управо оно што заслужују јасеновачке жртве нацистичког геноцида над српским народом у Другом светском рату.

„То треба да постане место ходочашћа и доласка Срба из читавог света и сведочанство страдања које више никада не сме да се понови као што се догодило нама“, рекао је Селаковић.

Он је додао да ће то бити добар пример ходочасничког туризма и прилика да људи дођу у Поткозарје, Козарску Дубицу, Доњу Градину, Козару и упознају тај део РС.

„Тај део је, по много чему, један од најлепших делова Републике Српске и заслужује много већу пажњу и много бољу инфраструктуру која ће омогућити развој“, рекао је Селаковић.

Он је оценио да се Република Српска у овом тренутку налази у великом искушењу, као и читав регион, због одлива становништва у западне земље.

„Србија ће се трудити и у будућности деловати што је могуће више, као што је то већ било прошле године кроз различите облике помоћи, да тај талас колико толико ублажимо, са жељом да га зауставимо и да пошаљемо поруку свима да су и Србија и Српска без људи само пуста земља“, рекао је Селаковић.

Он је додао да су се Срби борили за слободу да би у њој могли да живе, да се развијају, подижу своју децу и поручио да то никада не треба да буде заборављено.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »