На Шри Ланки отпочела велика антитерористичка операција

У Шри Ланки почела је антитерористичка операција великих размера како би се идентификовали милитанти укључени у организацију низа терористичких напада који су постали највећи у историји острвске нације.

Према писању прес службе председничке управе Маитрипале Сирисена, наредио је да се свака кућа и свака зграда прегледа. Већ у суботу, 27. априла, ТВ канал НевсФирст, позивајући се на изворе за спровођење закона, рекао је да је током операције било притворено двадесетак људи. Поред тога, према информацијама новинске агенције Франце Прессе која се односи на власти у Шри Ланки, војници националне војске елиминисали су два милитанта који су наводно припадници терористичке организације Исламска држава.

Такође, према локалним медијима, јуче, током претреса у Калмунају, непозната лица су отворила ватру на снаге безбедности, због чега су један цивил и два војника убијени. Повређене су још три особе.

Сетите се да је 21. априла, када је прослављен католички Ускрс, на Шри Ланки загрмила серија од осам експлозија. Напади су се догодили у храмовима и хотелима главног града Коломба, као иу градовима Батикалоа и Негомбо. Подаци о жртвама трагедије варирају, али их има на стотине. Полицајци су привели десетине осумњичених. Такође се показало да иза напада стоје бомбаши самоубице. Тела неких од њих су пронађена на месту инцидента.

* — забрањено у Руској Федерацији

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »